Германия, Deutschland Bundesrepublik Deutschland

Столица: Берлин
Площ: 357 031 km2
Население (брой): 82 515 988
Официален език: немски
Местоположение: западна Европа

Официални Връзки
Федерално правителство на Германия
deutschland.de – официален инфо портал
Министерство на външните работи на Германия
Посолство на Германия в София
Посолство на България – Берлин, Германия

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ ОТ ГЕРМАНИЯ
Всички статии за Германия
Германски съд потвърди социалните права на българите в Германия
Гражданите на ЕС от България и Румъния имат право на здравни услуги и социални помощи в Германия дори и да нямат валидно разрешително за работа.
(13 коментари)

Там, където и ромите не искат да живеят
Там германците са малцинство, турците са средната класа, а хилядите нови пришълци са предимно роми от България – така изглеждат нещата в безутешния дуисбургски квартал Хохфелд.

Откриване на частна школа за български език и култура в Хайделберг
На 03.11.2012 беше открита първата частна школа за български език и култура “Българче” в гр. Хайделберг.

Клаус-Михаел Богдал: Как Европа изобрети циганите
Буракумин в Япония, париите и далитите в Индия, аборигените в Австралия, чернокожите и индианците в Америка – изглежда, че всяко мнозинство, възприемащо себе си за развито, има нужда да изтика известна група хора – на расов, социален или напълно произволен принцип – на ръба на обществото и да проектира върху нея всички отрицателни качества, които не желае да види у себе си.
(13 коментари)

Като паднали от Луната
Повече от 19 000 български преселници са пристигнали в Германия само през 2011 година, почти двойно повече са румънците. Нашествието от Изток води неминуемо до сблъсък на два свята, пише по този повод списание “Шпигел”.
(7 коментари)

Освободете вкуса! – покана за Кулинарен майсторски клас
Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България има удоволствието да Ви покани на Кулинарен майсторски клас, който ще демонстрира традиционните български продукти…

В Лайпциг
Дали мога да бъда наистина добронамерен? Това се питам от доста време. От цял живот време насам. Та нали съм българин – как ще бъда добронамерен! -отговарям си и пея песента си все с тоя скърцащ и гъгнив глас, така характерен за песните на моя народ. Песните на недобронамереността. И аз, надявам се ме разбират всички, не говоря за народните песни. А за песента на нашия живот.
(3 коментари)

Какво могат да работят българите в Германия?
Германия отвори по-широко вратите си за българи. Какво могат да работят българските граждани в Германия, кои са новите правила, за кого важат и към кого да се обърнете, ако имате проблеми с германския си работодател?
(2 коментари)

Всичко за продан!
Много българи в Германия ще се притеснят от тази новина: дипломатическото бюро на България в бившата столица Бон ще бъде закрито в края на юни. Защо? Подготвя се обаче откриването на ново консулство. Къде?

Германия: българите ще почакат още 2 години!
Германският трудов пазар остава затворен за българи. С няколко изключения. Правителството на Меркел удължи до края на 2013 г. ограниченията за наемане на български граждани. Облекчава се обаче процедурата за висшисти.

още статии
8-дневен круиз с MSC Orchestra -валидни за резервации до 07.02.2014 Дата 17.05.2014 Цена 978лв 8-дневен круиз с настаняване във вътрешна каюта Bella – 978 лева 8-дневен круиз с настаняване във вътрешна каюта Fanta …
Екскурзия Баварски замъци, без нощни преходи – 580 лв.
Екскурзии 2013 Екскурзия Баварски замъци, екскурзия Австрия – Германия, без нощни преходи София – Загреб – Мюлбах/Австрийски АЛПИ – Мюнхен-Баварските кралски замъци в Алпите – Инсбрук „Кристалните светове на Свар …
Баварска Приказка – 419 лв.
Предлагаме ви 5 дневна програма с дати на заминаване 04.09.2011 г. /05.10.2011/27.03.2012.Тръгване от София и Пловдив.Маршрут : София – Белград – Загреб – Залцбург – Мюнхен – София. Цена на човек от 419.00 лева до 439.00 …